Apple krijgt mogelijk 3 miljard dollar per jaar van Google om de standaard zoekmachine te blijven

Apple krijgt mogelijk 3 miljard dollar per jaar van GoogleHet is al langer bekend dat Apple jaarlijks een enorm bedrag krijgt van Google om de standaard zoekmachine te blijven in Safari.

In 2014 betaalde Google hiervoor bijna 1 miljard dollar zo bleek uit gerechtelijke documenten.

Maar een recente analyse van Bernstein Analist Toni Sacconaghi schat het bedrag dat Google jaarlijks aan Apple betaald nu in op maar liefst 3 miljard dollar! Wat neer zou komen op 5% van de totale winst van het bedrijf aldus Sacconaghi via Business insider.

“Wat het exacte bedrag ook is, het is pure winst en dus een goede deal voor Apple. En het bewijst ook nog maar eens de kracht van het iPhone ecosysteem. Zolang Google er niet van afstapt zal Apple elk jaar meer vragen, dit naargelang de gebruikersaantallen toenemen”, voegt Sacconaghi er nog aan toe.

Voor meer details over de analyse verwijs ik je door naar het bronartikel op Businessinsider.com: Google may have paid Apple $3 billion to remain the iPhone’s default search engine

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.