Enkele Google Updates in Augustus 2017

Google Updates in Augustus 2017Het is afgelopen Augustus onrustig geweest in de Google Zoekresultaten. Barry Schwartz rapporteerde een mogelijke Google update op 19 augustus 2017, maar die update stelde volgens SEOradar in Nederland niet zo veel voor. Begin Augustus zag ik veel heftigere fluctuaties, vooral in de statistieken voor lokaal gerichte zoekopdrachten.

De 2de en 5de Augustus is er duidelijk veel beweging te zien. Op 2 en 5 Augustus fluctueerden zowel de lokale als de nationaal  gerichte zoekwoorden. Op 3, 4, 6 én 7 Augustus was er dan duidelijk meer aan de hand met de nationaal gerichte zoekwoorden. En ook de 29ste augustus was er trouwens nationaal wat meer beweging.

Op 22 Augustus heeft er trouwens nog een andere update plaatsgevonden. Maar deze is enkel van toepassing op de local pack. Je leest er meer over in het artikel: Lokale Google Ranking update op 22 Augustus 2017: Een wijziging aan Possum?

Algemene Statistieken SEOradar Augustus 2017:

SEOradar werkt en zal vanaf nu vaker als bron gaan dienen voor artikels

Ik heb tot nu toe nog niet al teveel artikelen gebaseerd op de metingen van SEOradar.nl en daar is ook een reden voor: SEOradar bestaat pas sinds April 2017  en is dus nog vrij nieuw. Om die reden vond ik het wel zo wijs om eerst zelf een tijdje de metingen op te volgen, na te kijken en te vergelijken met andere bestaande Google Algoritme Trackers voordat ik het als bron zou gebruiken voor nieuwsberichten.

Het is mooi om te zien dat SEOradar echt werkt en gelijkaardige statistieken laat zien als de bestaande trackers, maar nog mooier is het om te zien dat de statistieken niet altijd gelijk lopen, want dit bevestigt wat ik al dacht: Google.com is niet dezelfde zoekmachine als Google.nl of .be.

Updates worden niet altijd in één keer globaal doorgevoerd, dus een lokale Google Algoritme Tracker is echt nodig om te kunnen zien of er er bij ons in de lage landen wat aan de hand is. Vanaf nu zal ik SEOradar dus ook wat vaker als bron gaan gebruiken.

Ik heb intussen trouwens ook een artikel geschreven over een Google Update die mogelijk begonnen is rond 8 September 2017. Klik op de link als je daar meer over wilt weten.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.