Er hangt weer een Google Update in de lucht

Google Updates September 2017SEO’ers zien de afgelopen dagen forse fluctuaties in de Google zoekresultaten. Het lijkt erop dat ze bij Google weer eens goed bezig zijn. Barry Schwartz van seroundtable.com mekkert er al een tijdje over, maar tot nu toe zag ik nog niet zoveel gebeuren op SEOradar.nl. Dus dan ga ik er ook niets over schrijven. Ik baseer mijn artikelen liever niet op geruchten, maar op concrete metingen.

Ja, er waren zeker wat fluctuaties rond 8 en 9 September, op 8 September vooral nationaal en op 9 september lokaal, maar die waren er ook de afgelopen maand Augustus. En al met al stelde het allemaal niet zoveel voor. Als ik over elk oranje streepje op SEOradar een artikel zou gaan schrijven, zou het al snel teveel worden.

Maar vandaag op 11 September 2017 zie ik écht oranje én zelfs wat donker oranje als je naar de statistieken voor nationaal gerichte zoekopdrachten gaat kijken op SEOradar.nl:

Nationale Google Update 11 September 2017
Statistieken voor nationaal gerichte zoekopdrachten op 11 September 2017 via SEOradar

Het is momenteel dus erg onrustig. Het lijkt erop dat Google bezig is met een serieuze update. Misschien dat we de komende dagen nog meer van dit soort fluctuaties gaan zien.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.