Forse fluctuaties door Google Fred Update

Gisteren schreef ik reeds een artikel over de naamloze Google Update van 8 Maart 2017. Zoals ik daarin reeds schrijf is de kans klein dat Google veel uitleg gaat geven over deze update.

Dus ik ging er dan ook vanuit dat deze naamloos zou blijven. Maar de update heeft nu onverwacht toch nog een naam gekregen: De Google Fred Update.

Hoezo de Google Fred Update?

Zoals de meesten wel weten is Google niet al te spraakzaam als het aankomt op vragen over Google Updates en Algoritmes.

Google Fred UpdateMaar natuurlijk zijn er altijd collega’s die alsnog proberen om via Twitter aan meer informatie te komen.

Kop van jut zijn dan John Mueller en Gary Illyes van het Google Webmaster Trends Analyst team.

Op de vraag of de update ook een naam had antwoorde Gary Illyes voor de grap dat elke Google Update vanaf nu een “Google Fred Update” genoemd mag worden tenzij anders gemeld.

Aangezien hij het heeft getweet namen veel SEO specialisten dit gewoon voor waar aan en schreven erover. Weer anderen snapten wel dat het een grapje was maar besloten de naam toch te gebruiken om Gary een lesje te leren.

Dus daarom heeft deze update de lachwekkende naam Google Fred Update gekregen. Ik denk dat Gary voorlopig wel twee keer nadenkt voor hij meer van dit soort grapjes maakt.

Wat is de Google Fred Update?

De Google Fred Update is dus meer een grap dan iets anders. Maar natuurlijk is er wel degelijk wat aan de hand bij Google. De meeste algoritme trackers bevestigen dit sinds vandaag ook.

Bron: Algoroo.com

Zoals ik gisteren reeds schreef lijkt het een linkgerelateerde update te zijn, geen kwaliteitsupdate dus. De kans is groot dat het een aanpassing is aan Google Penguin is of een ander linkgerelateerd algoritme. Je leest er meer over in mijn artikel van gisteren: Grote Google Update 8 Maart 2017: Mogelijk black hat gerelateerd

UPDATE 2 April 2017:
De informatie in dit artikel is deels achterhaald. Er is inmiddels meer informatie beschikbaar over de Google Fred Updates. Ga verder naar het artikel: Google Fred is niet één update maar meerdere updates

Wat vind jij eigenlijk van de naam van deze Google Update? Vind jij hem ook zo belachelijk of is het juist een leuke naam voor een Update? Ik hoor graag jouw mening via het reactieformulier onderaan deze pagina.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.