Geen Google Updates op 4 en 17 mei, tenminste niet in Nederland

Amerikaanse SEO specialisten zijn weer in rep en roer wegens meerdere kleine Google Updates die plaatsgevonden zouden hebben op 4 en 17 mei 2017. Deze fluctuaties zijn mogelijk het gevolg van tweakwerk dat nodig was naar aanleiding van eerdere Google Updates. Glenn Gabe schreef er een interessant artikel over op zijn website.

Allemaal heel boeiend natuurlijk, alleen volgens SEOradar – een tool die ik een tijd geleden lanceerde – was er op 4 en 17 mei 2017 geen sprake van noemenswaardige fluctuaties. Op 4 mei toont de tracker wel een kleine verhoging, maar dat stelt niets voor tegenover de piek die op 13 mei 2017 te zien is.

Screenshot SEOradar.nl:Google Updates Mei 2017 via SEOradar.nl

17 mei 2017 was volgens SEOradar juist een rustige dag. De 18de en 19de beweegt er wel iets meer, maar deze cijfers zijn niet te vergelijken met wat de Amerikaanse Google Algorithm Trackers laten zien. Natuurlijk is de tool nog gloednieuw en meet ik nog niet lang genoeg om hier permanente conclusies uit te trekken.

Het zou dus kunnen dat ik er naast zit. Maar volgens mij waren er geen noemenswaardige updates op de 4de of 17de Mei in Nederland. Wel waren we een paar kleine updates op 13 en 25 mei. Maar die zijn niet te vergelijken met de fluctuaties die we bij de laatste update zagen.

Dat was trouwens de Google Fred Update waarvan ik nog net de staart heb kunnen meten:Staart Google Fred Update gemeten door SEOradar.nl

Het feit dat de Google Fred Update duidelijk gemeten is door SEOradar.nl, en het verloop er min of meer hetzelfde uitzag als op de Amerikaanse Google Algorithm Trackers, stelt mij op zich ook wel gerust. De tool lijkt in elk geval goed te werken. En persoonlijk hecht ik meer waarde aan lokale data dan aan metingen die in Amerika gebeuren. Want meten is weten toch?

Feedback is altijd welkom

Meer dan ooit is jullie feedback hierover belangrijk voor mij. Wat zien jullie in jullie Google Ranking Trackers? Ik hoor het graag. Ik mag dan wel degene zijn die begonnen is met seonieuws.com, maar dat wil niet zeggen dat ik als enige over het SEO-nieuws ga.

Google Update 17 mei 2017Jullie mening is belangrijk voor mij en vooral die van de ‘oude rotten’ uit het vak.

Laat gerust iets van je horen, wie weet kan ik je citeren in een of ander artikel.

Of ik het nou met je eens ben of niet, het is altijd fijn om meerdere meningen te zien terugkomen in een artikel.

Een van de vele redenen waarom ik met seonieuws.com gestart ben is namelijk de ongezonde situatie die ontstaan is in de Engelstalige SEO-wereld waar één belangrijk figuur het SEO nieuws bijna zelf “maakt” in plaats van een objectief verslag te geven van de feiten. Iedereen wauwelt die persoon na en niemand durft er tegen in te gaan.

Ik mag dan geen enkele journalistieke opleiding genoten hebben en niet de allerbeste schrijver zijn, maar ik doe wel mijn best om zo objectief mogelijk te blijven en andere meningen ook mee te laten tellen. Neem gerust contact met me op of reageer via het reactieformulier onderaan deze pagina.

Meedoen met SEOnieuws.com?

Wist je dat iedereen zich kan aanmelden als auteur op SEOnieuws.com? Ik ben in Februari alleen begonnen aan dit project, maar al snel kwam Nathan Veenstra van Letterzaken.nl erbij als eindredacteur.

En enkele weken geleden kwam de eerste post van Kevin Brinkman van Stramark online. Het team bestaat momenteel dus uit 3 personen. Verder zijn er ook nog twee mensen die beloofd hebben binnenkort een artikel door te sturen.

Dus ik ben best wel tevreden met de stand van zaken na 4 maanden. De kers op de taart was trouwens de recente toelating van seonieuws.com tot Google Nieuws.

Heb jij ook zin om zo nu en dan eens een artikeltje te schrijven? Je kunt me bereiken via de contactpagina of voeg me toe op Facebook of Linkedin.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.