Google Adsense Auto Ads uit de beta-stadium

Google Adsense Auto Ads zijn sinds kort uit het beta-stadium en zijn nu voor iedereen beschikbaar. Dankzij deze nieuwe functionaliteit kan je nog makkelijker advertenties plaatsen op je site dan voorheen al het geval was. Zoals de naam reeds aangeeft geschiedt de plaatsing van deze advertenties volautomatisch.

Je hoeft enkel een klein stukje javascript toe te voegen ergens in de broncode van je site en Google regelt de rest vanzelf. Je hoeft niet eens meer te bepalen waar de advertentie moet komen en hoe groot deze moet zijn. Ik ga het binnenkort zeker eens uitproberen. Ik ben erg benieuwd.

Adsense voorbeeld

Ik heb tot nu toe nog zelden iets geschreven over Google Adsense omdat het technisch gesproken ook geen SEO is.

Maar voor dit bericht maak ik even een uitzondering omdat ik denk dat het nuttig kan zijn voor mensen uit de sector met eigen sites. Zelf heb ik een hoop eigen sites waar ook inkomsten uit voortkomen dankzij onder meer Google Adsense.

Mocht je niet weten wat dat is: Google Adsense is een advertentieprogramma van Google waaraan je als website-eigenaar deel kunt nemen door een klein stukje javascript in de broncode van je site toe te voegen. Google plaatst vervolgens automatisch advertenties op je site waaraan je kunt verdienen.

Tot nu toe moest je nog wel zelf bepalen waar de advertentie moest komen en hoe groot hij mocht zijn. Dat wilt dus ook zeggen dat je meestal je layout enigzins moest wijzigen om er mee te kunnen starten. Nu hoeft dat dus niet meer perse wat de drempel om het eens uit te testen aanzienlijk zou kunnen verlagen.

Mocht je het altijd al eens hebben willen uitproberen, maar ben je er nooit aan toegekomen wegens de aanpassingen die er bij komen kijken? Dan is het nu misschien wel de ideale moment om het toch eens uit te proberen.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.