Google kondigt een gloednieuw product aan met de naam Google Attribution

Google AttributionOp Google’s Marketing Next conferentie kondigde Bill Kee de komst van een gloednieuw Google product aan met de naam Google Attribution.

Google Attribution is gemaakt om de allerbelangrijkste vraag waar online marketeers mee zitten te beantwoorden: Werkt mijn marketingstrategie?

Hoe kom je er achter welke van de vele bronnen en interacties nu echt conversie opleveren? Google Attribution kan je daarbij helpen. De tool maakt gebruik van data uit Google Analytics, Adwords en Double Click.

Door de data uit deze verschillende bronnen te combineren kan er een completer beeld geschetst worden van je huidige situatie. Dat klinkt op zich al veelbelovend.

Een ander belangrijk aspect van de tool is het feit dat het crossplatform zal zijn. Dankzij deze tool zou het dus mogelijk worden om er bijvoorbeeld achter te komen welke mobiele advertentie in een later stadium conversie opleverde via een desktop computer of een ander apparaat (van dezelfde persoon).

Google Attribution zal gratis te gebruiken zijn door alle Google Adverteerders. Verder komt er ook nog een (betaalde) enterprise-versie met de naam Google Attribution 360.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.