Google Mijn Bedrijf introduceert actie URLS voor afspraken, bestellingen, reservaties enz..

Google heeft in alle stilte opnieuw een aantal nieuwe functies toegevoegd aan Google Mijn Bedrijf. Je kunt er nu links toevoegen naar specifieke functies op je website.

Zo kunnen mensen rechtstreeks vanuit de Google zoekresultaten doorklikken naar een pagina voor afspraken, bestellingen,  reservaties enz.. Restaurants kunnen er zelfs een rechtstreekse link toevoegen naar hun menu.

Welke mogelijkheden je krijgt is afhankelijk van het type bedrijf dat je hebt. Als ik bijvoorbeeld de vermelding van Nethit bewerk kan ik enkel een link toevoegen naar een pagina om afspraken te maken.

Voorbeeld van Actie URLS in Google Mijn Bedrijf:

Google Mijn Bedrijf Nieuwe Actie URLS

Maar in een post van Mike Blumenthal over dit onderwerp vond ik een screenshot waarin je kunt zien hoe dit er bij een restaurant uitziet. En zoals je ziet hebben die veel meer opties.

In het help bericht van Google staat onderaan trouwens nog iets interessants. Er staat dat er automatisch links kunnen worden weergegeven bij je bedrijfsvermelding van bekende externe aanbieders zoals bijvoorbeeld boekings- en bestelservices voor lokale bedrijven.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *