Google Posts nu toegankelijk voor iedereen via Google Mijn Bedrijf

Sinds een paar weken is Google Posts toegankelijk voor iedereen via Google Mijn Bedrijf. Google Posts is een systeem waarmee je rechtstreeks berichten kunt plaatsen in je Lokale Google bedrijfsvermelding.

Google Posts in Google Mijn Bedrijf

De posts zullen vervolgens te zien zijn in de Google zoekresultaten en in Google Maps.

Google Posts werd in 2016 gelanceerd onder de naam “candidate cards”, maar deze functie was toen enkel toegankelijk voor politici.

Een paar maanden later werd de functie vrijgegeven onder de naam “Google Posts” aan een gelimiteerd aantal kleine bedrijven.

En nu recentelijk is Google Posts beschikbaar gemaakt voor iedereen met een geverifieerde bedrijfsvermelding bij Google Mijn Bedrijf.

De mogelijkheden van Google Posts

Dankzij Google Posts kan je bijvoorbeeld:

 • Dagelijkse aanbiedingen of tijdelijke promoties in de kijker zetten.
 • Evenementen promoten en klanten informeren over interessante gebeurtenissen die er aan zitten te komen.
 • Bestaande of nieuwe producten extra in de kijker zetten.
 • Een van de mogelijke opties kiezen om een supersnelle conversie mogelijk te maken rechtstreeks vanaf je lokale Google bedrijfsvermelding. Zo kan je bijvoorbeeld een rechtstreekse link maken naar een reservatieformulier of het inschrijfformulier voor je nieuwsbrief als je dat zou willen.

Met andere woorden, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik voorspel nu al een hoop creativiteit op dit gebied. Ik heb de functie alvast even uitgetest voor jullie, hieronder zie je de resultaten van dit experiment:Google Posts Voorbeeld

Wil jij het ook een keer proberen?

Ga naar Google Mijn Bedrijf, kies een bedrijfsvermelding en klik aan de linkerkant op de menuknop “berichten”. Vanaf het daaropvolgende scherm kan je snel Google Posts toevoegen. Deze zijn trouwens “a la minute” zichtbaar in de SERPS. Erg leuk speelgoed dus!

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

3 reacties

  1. Goede vraag! Ik weet het exacte antwoord niet meteen maar grote kans dat Google die statistieken ook gaat laten zien in je Google My Business Account natuurlijk en wie weet hebben ze zelf aan Google Analytics gedacht.

   En anders kan je altijd nog kiezen voor het systeem om doelen te tracken op basis van de URL:
   https://support.google.com/analytics/answer/1116091?hl=en

   Als je bv een unieke landingspagina aanmaakt speciaal voor deze functie hoef je enkel de URL te tracken. Stuur je mensen liever door naar een bestaande pagina op je site dan kan je ook nog werken met een extra parameter en dan die parameter tracken.

   Dat kan op meerdere manieren. Dit is de makkelijkste manier: https://blog.kissmetrics.com/how-to-use-utm-parameters/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *