Google Shopping voorstel aan EU uitgelekt

Google Shopping Plan UitgelektAfgelopen maand Juni kreeg Google een megaboete van 2,42 miljard euro van de EU omdat het bedrijf haar eigen dienst Google Shopping voortrekt in de zoekresultaten (Google is het daar trouwens niet mee eens en gaat in beroep).

Het bedrijf kreeg indertijd 90 dagen om het Google Shopping probleem op te lossen. Dat Google een voorstel heeft ingediend bij de EU was al eerder bekend geworden, maar nu is ook het plan uitgelekt naar Reuters.

Google’s oplossing voor het Shopping probleem: Een veiling!

Google wilt concurrerende prijsvergelijkers een plekje aanbieden op Google Shopping, maar dat is natuurlijk niet gratis. Ze willen een veilingsysteem in het leven roepen en zo de verschillende partijen tegen elkaar op laten bieden.

Volgens Reuters is het huidige plan trouwens ook helemaal geen oplossing voor het probleem, want de EU wilt dat Google zijn eigen diensten op exact dezelfde manier behandelt als die van de concurrent, en dat is in dit voorstel duidelijk niet het geval. Wordt vervolgd..

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.