Grote daling in Adsense CPC door sneaky trucje van advertentie-inkopers

Voorbeeld van een advertentieAfgelopen week zagen veel Google Adsense publishers (waaronder ikzelf) ineens een spectaculaire daling van de CPC (Cost Per Click) in hun Google Adsense rapporten.

De oorzaak hiervan is intussen bekend geworden via seroundtable.comEen paar slimme Adsense adverteerders hadden een sneaky trucje bedacht om het systeem voor de gek te houden zodat ze gratis duizenden advertentievertoningen konden bemachtigen.

Deze sneaky adverteerders zijn inmiddels geblokkeerd dus alles zou nu terug normaal moeten worden. Helaas had dit trucje ook effect op de hoogte van de gemiddelde CPC bij Google Adsense en daarmee ook op de inkomsten van Google Adsense Publishers.

Hoe het trucje exact werkte kan ik je niet uitleggen. Ik ben geen SEA Specialist, dus voor dit artikel leen ik even wat kennis van anderen:

Maar het komt er op neer dat deze adverteerders een manier hadden gevonden om er voor te zorgen dan hun advertenties niet aangeklikt konden worden. Ze werden dus enkel vertoond en nooit aangeklikt. Dat vond de adverteerder ook helemaal niet erg want ze werden wel massaal gezien en ze hoefden er niets voor te betalen.

Als jij ons kunt uitleggen hoe dit trucje nu exact werkt, laat dan gerust een reactie achter of mail me via het contactformulier. Dan voeg ik die informatie nog aan het artikel toe.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *