Heeft malware op je site blijvend effect op je Google Rankings?

Een van de meest voorkomende manuele acties die uitgevoerd worden bij Google is het aanmerken van sites als mogelijke bron van Malware. Sites die aangemerkt zijn kunnen tijdelijk niet of minder goed te vinden zijn in Google. Maar heeft dit ook effect op de Google Rankings van een site op lange termijn?

Glenn Gabe van G-Squared Interactive vroeg het John Mueller van Google:

Malware op gehackte sites komt vaak voor en is natuurlijk een ramp voor je website en voor het imago van je bedrijf. Maar het heeft dus geen invloed op de positie van je website in Google op de lange termijn. Gelukkig maar, want het komt helaas heel vaak voor!

Nu weet ik dat er mensen zullen zijn die dit lezen en denken dat het zo’n vaart wel niet zal lopen. Wie wilt mij nou hacken? Zo belangrijk ben ik niet. Wel die vlieger gaat mooi niet op want veruit de meeste hacks gebeuren volautomatisch en zijn niet gericht op een specifiek doel.

Jaarlijks 1 op 3 websites gehacked

Malware blijvend effect op Google Rankings?De kans dat je website gehackt wordt is veel groter dan je denkt. In 2016 was de kans dat je website gehacked zou worden 1 op 3, dat zal in 2017 niet veel anders zijn lijkt mij. Ga er dus zeker niet vanuit dat het jou toch niet zal overkomen!

De daders hebben trouwens meestal compleet geen interesse in jouw persoonlijke gegevens, ze willen alleen je webhosting even lenen om om Malware mee te verspreiden, SPAM mee te verzenden, phishing pages op te hosten en nog wat meer van dit soort twijfelachtige of zelfs ronduit illegale activiteiten.

De meest voorkomende oorzaak van dit soort geautomatiseerde hacks is het niet tijdig updaten van je CMS. Zorg er dus voor dat je website regelmatig geupdate wordt en dat je altijd over een vrij recente backup beschikt. Zo voorkom je veel ellende.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.