Japan zit uren zonder internet door foutje van Google

Afgelopen Vrijdag kreeg Japan te maken met een grootschalige internetstoring waardoor veel belangrijke websites uren aan een stuk onbereikbaar waren.

De Japanse variant op Marktplaats (Mercari) was bijvoorbeeld meer dan anderhalf uur onbereikbaar en de aandelenbeurs lag zelfs meer dan drie uur plat.

De storing werd veroorzaakt door een foutje bij Google tijdens het instellen van een BGP-router waarmee het internetverkeer tussen verschillende providers geregeld wordt. De foutieve instelling zorgde ervoor dat de bijna 8 miljoen klanten van provider OCN geen verbinding meer konden maken met het internet.

Dit bevestigde een woordvoerder van Google tegenover The Asahi Shimbun. “We bieden onze excuses aan voor het ongemak en de schrik bij internetgebruikers”.

Verder liet het bedrijf weten voorzorgsmaatregelen te zullen nemen om er voor te zorgen dat zoiets nooit meer kan gebeuren en dat de fout aan Google’s kant eigenlijk na 8 minuten al opgelost was. 

Maar helaas voor Google verandert dit natuurlijk niets aan het feit dat het daarna nog uren duurde voor het internet het overal in Japan weer deed, en dat de economische schade van zo’n storing niet te meten is.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.