Je Google Mijn Bedrijf vermelding rechtstreeks bewerken in de zoekresultaten

Sinds enkele weken is het mogelijk om de gegevens van je vermelding op Google Mijn Bedrijf rechtstreeks te bewerken in de zoekresultaten van Google.

Als je ingelogd bent op je Google account en je bedrijfsnaam googelt zie je nu een verkleinde versie van het Google Mijn Bedrijf dashboard. Je kunt er rechtstreeks je contactgegevens bewerken, een Google Post maken of nieuwe foto’s toevoegen.

Hier is een screenshot als voorbeeld van de nieuwe functie:

Voorbeeld van het verkleinde Google Mijn Bedrijf Dashboard
Voorbeeld van het verkleinde Google Mijn Bedrijf Dashboard

Deze nieuwe functionaliteit vloeit voort uit eerdere experimenten van Google. De reden voor deze wijziging is redelijk voor de hand liggend: Google wil dat bedrijfseigenaren meer gaan doen met hun Google Mijn Bedrijf account.

Veel ondernemers hebben überhaupt nog nooit gehoord van Google Mijn Bedrijf. En degenen die er wél ooit een vermelding hebben aangemaakt, hebben die vaak gewoon even snel ingevuld omdat ze zich niet realiseren dat Google Mijn Bedrijf écht belangrijk is.

Aangezien mensen wel vaker hun eigen bedrijfsnaam googelen is dat een mooie kans om ze er nog eens aan te herinneren dat ze een Google Mijn Bedrijf account hebben en dat je daar iets mee zou kunnen doen.

Verder kunnen ze op deze manier de nieuwe Google Posts functie onder de aandacht brengen bij de gebruikers. De knop om een Google Post toe te voegen is niet toevallig helemaal links als eerste knop te zien, lijkt mij.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *