Mogelijk enkele kleine Google Updates rond 25 Juni en 9 Juli

Google Updates rond 25 Juni en 9 Juli 2017Barry Schwartz van SEroundtable.com mekkert al weken over een mogelijke Google Update rond 25 Juni.

Tot nu toe heb ik daar nog niets over geschreven. De Google Algoritme trackers spraken elkaar namelijk (alweer) tegen.

Op SEOradar.nl en Mozcast was weinig te zien. Maar SEMrush,  Algoroo  en Rankranger stonden in het rood. En ook op RTX Flux was beweging te zien, maar dan rond de 26ste en 27ste.

RTX Flux:

RTX Flux - 10 juli 2017
RTX Flux – 10 juli 2017

Mocht je je afvragen wat is RTX Flux nou weer? Wel het is mijn persoonlijke SEOradar, Ik kan er zien hoe het met het RTX Netwerk gaat. Het was eigenlijk niet de bedoeling om dit als bron te gebruiken, maar het komt nu zo uit.

De reden dat de verschillende trackers het niet altijd met elkaar eens zijn is voor de hand liggend. Het hangt er maar net vanaf wat voor soort websites en trefwoorden je trackt om aan je statistieken te komen. En daar zitten uiteraard grote verschillen in.

SEOradar:

Seoradar.nl - 10 juli 2017
SEOradar.nl – 10 juli 2017

Wat hier natuurlijk meteen opvalt is het feit dat SEOradar juist aanzienlijk meer fluctuaties meet in de dagen vóór 25 Juni en op 1 Juli.

Google Algoritme Trackers opnieuw in het rood rond 9 Juli

Maar dat er meer fluctuaties hebben plaatsgevonden dan gebruikelijk rond 9 Juli 2017, daar zijn alle Trackers het wél over eens, en dat kan je in bovenstaande statistieken ook duidelijk terugzien.

Zag jij ook beweging in je Google rankings rond 25 Juni of 9 Juli? Of was alles juist rustig? Ik hoor het graag via het reactieformulier onderaan deze pagina.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *