Moz Sceptisch over nauwkeurigheid van Google Search Console Reports

Russ Jones van Moz schreef een tijdje geleden een gedetailleerd artikel met de titel: Google Search Console Reliability: Webmaster Tools on Trial.

Google Search ConsoleHij schrijft daarin dat SEO specialisten en Webmasters “sceptisch moeten blijven ten opzichte van de gegevens uit de Google Search Console”.

Hij testte de volgende vijf rapporten en schreef er iets over: Zoekanalyse, Interne links, Links naar uw site, Indexeringsstatus en HTML-verbeteringen.

De meest schokkende resultaten waren voor mij die voor het rapport Zoekanalyse, een rapport waar SEO specialisten veel waarde aan hechten. Russ Jones schrijft namelijk dat de Google Search Console maar 2 van de 84 vertoningen oppikte tijdens de test, en ook geen enkele klik registreerde (terwijl die er wel geweest zijn).

Hier zie je een stukje uit het artikel in kwestie:

Google Search Console Test Results

Gary Illyes (Webmaster Trends Analyst bij Google) reageerde via Twitter, hij schreef: “we made sure the SC team knows about it.” “Personally I think this is a great post, lots to learn from it,” voegde hij er nog aan toe.

Hij ging er verder niet op in, dus we weten niet hoe dit komt. Het is in elk geval iets om in je achterhoofd te houden als je de volgende keer het rapport Zoekanalyse aan het bekijken bent.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.