Naamloze Google Update 7 Februari 2017

Ze zitten niet stil bij Google. We kregen eerder deze week al te maken kregen met een mogelijk link-gerelateerde Google update, en nu is het sinds gisterenavond (7 Februari) alweer onrustig.

Naamloze Google updateDe meest gebruikte trackingtools zoals Algoroo en MozCast wijzen op een nieuwe Google Update.

Deze keer lijkt hij niet link-gerelateerd te zijn, het is gewoon een aanpassing.

Ook ik zie in mijn Google Ranking Trackers weer flinke schommelingen.

Het lijkt er sterk op dat ze bij Google veel werk hebben om de boel weer ‘netjes’ te krijgen na het in gebruik nemen van Google Penguin 4.0, en het opheffen van de Google Penguin 3.0 penalties.

UPDATE 15 februari 2017:
De naamloze Google update van 7 Februari 2017 zal waarschijnlijk naamloos blijven. Google wilt zoals vaak het geval is geen commentaar geven over de update. Het is in elk geval een flinke update want veel webmasters praten er over in de forums enz..

En deze gloednieuwe site krijgt trouwens ook zijn eerste organische bezoekers dankzij deze update. Ik zag al een aantal bezoekers binnenkomen via Google op de trefwoorden: Google Update 7 februari 2017. En ook het artikel over de Mobile-first index doet het uitstekend.

UPDATE 25 februari 2017:
Er zijn nieuwe ontwikkelingen: De update van 7 februari 2017 heeft waarschijnlijk iets te maken met de kwaliteit en inhoud van websites en wordt door sommigen Google Phantom genoemd. Je leest er meer over in het artikel: Google Update van 7 februari 2017 is waarschijnlijk Phantom gerelateerd

Heb jij rond 7 februari ook iets gezien? Reageer gerust via het reactieformulier onderaan. Ik ben altijd nieuwsgierig hoe het bij anderen gaat.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.