Nieuw in de zoekresultaten: “Mensen zochten ook naar”

Vorig jaar werden in de Engelstalige zoekresultaten al vermeldingen met “People also ask” gezien. Dat bleek toen nog een test van Google, maar nu is deze nieuwe feature wereldwijd uitgerold. En dus ook in Nederland te zien.

In plaats van “Mensen vragen ook”, staat er nu “Mensen zochten ook naar” in de zoekresultaten. Maar dat verschijnt niet zomaar. Daar moet je wel wat voor doen.

Het werkt als volgt: je zoekt in Google en klikt op een zoekresultaat. Wanneer je dan teruggaat naar Google, staat er onder het zoekresultaat dat je hebt aangeklikt “Mensen zochten ook naar”. Dit werkt ook wanneer je op meerdere zoekresultaten klikt, je krijgt dan onder al die zoekresultaten “Mensen zochten ook naar” te zien.

Wat hierbij opvallend is, is dat bij het ene zoekresultaat ongelimiteerd “Mensen zochten ook naar” kan worden verkregen, maar er bij een andere zoekopdracht een maximum aantal blijkt te zitten. Ik kreeg bij 1 zoekopdracht bij ieder zoekresultaat de suggesties, bij een ander maar 3.

Bij wat onderzoek blijkt ook dat Google al sinds eind 2016 “Mensen zoeken ook naar” weergeeft op de mobiele website. Omdat ik op mijn mobiel de Google app gebruik, heb ik dat nog nooit gezien. Jij wel?

The following two tabs change content below.
Avatar
Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversie-specialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gebiologeerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.