Ook Rand Fishkin – de oprichter van MOZ – stopt ermee!

Nadat we eerder deze maand al te horen kregen dat Danny Sullivan ermee gaat stoppen, is nu Rand Fishkin – de oprichter van MOZ – aan de beurt. Ook Rand trekt zich terug en zal zich dus niet langer bezig houden met de dagelijkse werkzaamheden bij MOZ. Hij blijft nog wel bestuursvoorzitter, want hij is natuurlijk ook nog steeds een van de grootste aandeelhouders.

De komende 6 à 9 maanden zal hij zich steeds meer terugtrekken tot hij op den duur enkel nog een adviserende rol heeft binnen MOZ. Hij blijft wel op vrijwillige basis actief op bepaalde gebieden. Zo zal hij aanwezig zijn bij conferenties, bloggen en zo nu en dan één van zijn befaamde “Whiteboard Friday Video’s” uitbrengen. We zijn hem dus nog niet helemaal kwijt.

Wie is Rand Fishkin?

Rand Fishkin is een van de bekendste SEO-specialisten ter wereld. Ook jij hebt ongetwijfeld wel eens van hem gehoord. De ietwat excentrieke SEO’er met krulsnor is namelijk zeer geliefd in de SEO-wereld. Hij is een van de pioniers die het vakgebied op de kaart hebben gezet. Zijn gigantische bijdrage qua kennis binnen het vakgebied SEO zal door niemand ontkend worden.

Rand Fishkin stopt ermee

Hij is trouwens ook één van mijn favoriete SEO-helden. Niet alleen omdat hij geweldige inhoud maakt, maar ook omdat ik mezelf een beetje in hem herken.

Het is namelijk iemand die werkt vanuit pure passie! Iemand die dingen doet omdat hij ze leuk vindt én niet om rijk te worden of zijn status te verhogen.

En hij is (net zoals ik) ooit begonnen als webdesigner en daarna per ongeluk in de SEO-wereld beland. Toen Rand iets meer dan 16 jaar geleden de SEOmoz blog opstartte was hij slechts een onbekende webdesigner uit Seattle. Maar door zijn onvoorwaardelijke motivatie en passie voor het SEO-vak groeide deze (in het begin slecht bezochte blog) uit tot een van de bekendste SEO-blogs ter wereld (Bron: Forbes).

En dit succes legde meteen ook de basis voor het ontstaan van het bedrijf “MOZ” zoals we dat nu kennen. Een knap staaltje content marketing! Rijk of succesvol worden is eigenlijk nooit zijn doel geweest zegt hij zelf. Het ging per ongeluk.

Rand is het perfecte voorbeeld van wat je kunt bereiken met een beetje kennis en oprechte passie voor je vak. Want zonder zijn onvoorwaardelijke inzet om mensen te informeren over SEO was het nooit zover gekomen.

Reacties uit de SEO wereld lieten uiteraard niet lang op zich wachten:

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

One comment

  1. Ter aanvulling: Rand is misschien wel de “grondlegger” van transparantie binnen SEO. Waar SEO bij veel mensen nog steeds iets schimmigs heeft en er vakgenoten zijn die liefst geheimzinnig doen over wat SEO nu werkelijk inhoudt, heeft Rand dat opengebroken door al zijn kennis te delen. Op dat gebied is hij echt een voorbeeld voor mij.

Comments are closed.