Opvallend: DTG heet ineens Youvia

DTG bestaat niet meer. De naam DTG welteverstaan. Wie nu naar dtg.nl gaat, wordt doorgestuurd naar youvia.nl. Hebben we iets gemist? Is er stilletjes een naamswijziging doorgevoerd en waarom?

Van De Telefoongids naar DTG

Ooit kregen we jaarlijks een enorm boekwerk in onze brievenbus met vrijwel alle telefoonnummers van onze regio erin: De Telefoongids. Na de privatisering van de PTT werd het onderdeel dat de telefoongids uitbracht in 2003 afgestoten en ging De Telefoongids als zelfstandige onderneming door. Later werd daar de Gouden Gids aan toegevoegd. De wereld van online was toen inmiddels aan het groeien en dat leidde het einde in van het oorspronkelijke verdienmodel van De Telefoongids. In 2012 werd de nieuwe naam DTG gelanceerd om de transitie naar een onlinemediabedrijf definitief te maken.

Van print naar online

Dat DTG een onlinemediabedrijf werd was niet meer dan logisch. In 2018 plofte voor het laatst de gedrukte telefoongids op de deurmatten, iets wat in vele andere landen al jaren eerder gebeurde. Was DTG niet overgegaan op online, dan had het bedrijf anno 2020 gewoon niet meer bestaan. 

Online marketing voor MKB 

DTG legde zich steeds meer toe op online marketing voor het MKB, waarbij ze online advertenties aanboden, websites bouwden en een netwerkprofiel aanboden. Want: ze hielpen met hun printuitgaven MKB-ondernemingen met hun vindbaarheid, nu deden ze dat online. Volledig verklaarbaar zo.

Zonder aankondiging is er Youvia

Plotseling is DTG er niet meer. Wie naar dtg.nl gaat, wordt doorverwezen naar youvia.nl en moet dus concluderen dat DTG nu Youvia heet. Toch gek dat dit als verrassing moet komen. Een grote nationale speler met zelfs een bepaalde historische waarde doorgaat een grote naamsverandering en daar wordt geen persbericht over uitgestuurd? Voor een onderneming in online marketing is dat zelfs volkomen onbegrijpelijk…

Wil Youvia geen backlinks?

Iedereen met een beetje kennis van SEO weet dat backlinks bijzonder krachtig zijn voor je posities in Google. Je laat dan ook geen kans lopen om backlinks te krijgen, zeker als dat je niks kost behalve een beetje tijd. Een persbericht met daarin de bekendmaking van de naamswijziging had ongetwijfeld voor veel publicaties gezorgd. Inclusief backlinks naar het nieuwe domein. Wil Youvia dan geen backlinks?

Waarom geen publiciteit?

De vraag waarom Youvia dan niet de publiciteit opzoekt is volkomen legitiem. De coronacrisis kan natuurlijk een reden zijn. Het lijkt erop dat Youvia zo half maart 2020 is gelanceerd, gezien de eerste review op Trustpilot, die op 17 maart is gepubliceerd:

Deze eerste review voor Youcia op Trustpilot verscheen op 17 maart 2020.

Zouden ze het nieuws niet willen laten ondersneeuwen door alle coronagerelateerde berichten? Aan de andere kant, als je het moment wilt pakken en de coronacrisis in de weg zit, stel je dat moment toch uit? Daarnaast zijn er genoeg nieuwsbronnen die helemaal geen algemeen nieuws publiceren en brengen toch ook de gewone nieuwsplatformen gewoon nog ander nieuws?

Google Mijn Bedrijf locaties niet omgezet

Opvallend detail is trouwens dat de Google Mijn Bedrijf locaties van DTG zijn verdwenen en er compleet nieuwe locaties in Google Mijn Bedrijf staan voor Youvia. DTG Amsterdam staat op het moment van schrijven nog wel in Google, met de vermelding dat ze permanent gesloten zouden zijn, terwijl op exact hetzelfde adres ook Youvia Amsterdam gevestigd is:

De Google Knowledge Panel van DTG Amsterdam geeft aan dat het bedrijf hier permanent gesloten is.

Youvia Amsterdam heeft hetzelfde adres als DTG Amsterdam.

Je zou toch zeggen dat je de bedrijfsvermelding in Google Mijn Bedrijf gewoon aanpast naar de nieuwe naam? Zo behoud je de historie die je met die Google Mijn Bedrijf vermelding hebt opgebouwd…

Wat zou volgens jou de reden kunnen zijn dat Youvia de publiciteit niet heeft opgezocht? We zijn benieuwd naar wat jij ervan denkt.

The following two tabs change content below.
Avatar
Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversie-specialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gebiologeerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *