Voorstel ingediend rond Google Shopping mededingingszaak

Voorstel Google Shopping mededingingszaakIn Juni 2017 kreeg Google een megaboete van 2,42 miljard euro van de Europese commisie wegens het voortrekken van haar dienst Google Shopping in de zoekresultaten.

Het bedrijf kreeg toen van Eurocommissaris Vestager 90 dagen de tijd om het probleem op te lossen.

Verder kregen ze tot eind Augustus om een oplossing te bedenken en in te dienen. Google heeft intussen een plan ingediend bij de EU, maar de woordvoerder van het bedrijf wilt niet concreet ingaan op de voorgestelde oplossing aldus de Telegraaf.

De Europese Commissie bekijkt momenteel of de plannen van Google wel voldoende zijn. Als Google zijn shopping dienst niet voldoende aanpast voor de deadline op 28 September 2017 zal het bedrijf opnieuw een boete krijgen. Die boete kan oplopen tot 5% van de dagomzet wat neerkomt op 12.3 miljoen dollar per dag!

De Europese concurrentiewaakhond heeft nog een paar andere zaken lopen tegen Google. De kans is groot dat er later dit jaar ook nog uitspraken in die zaken komen. Die gaan over Android en het algemene advertentiebeleid van de internetgigant.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.