Zie je wel eens pieken van 404 fouten in de Google Search Console? Geen zorgen, dat is normaal.

Is het je ooit opgevallen, dat je in de Google Search Console soms ineens een hoop meldingen krijgt dat er 404 fouten zijn gedecteerd, terwijl de pagina’s in kwestie al eeuwen niet meer bestaan? Wel, dat is normaal. Je moet je daar geen zorgen over maken.

Dit liet John Mueller van Google weten via twitter:

Je ziet dit soort pieken dus omdat Google geregeld oude URL’s opnieuw crawlt om te kijken of er toevallig ineens iets ‘geweldigs’ op staat. Zolang de URL in kwestie ook echt een 404 status hoort te hebben is er niets aan de hand en hoef je je dus nergens zorgen over te maken.

Pieken van 404 fouten in Google Search ConsoleJe hoeft dus ook niet overal op je site te gaan zoeken of er toevallig nog ergens een link staat naar die oude onbestaande pagina.

Dat zou natuurlijk óók kunnen gebeuren, maar dat hoeft dus niet zo te zijn. Er is dus ook nog een andere redenen voor.

Het is uiteindelijk een goede zaak dat Google oude URL’s opnieuw test. Soms kan een pagina door een technische fout even onbereikbaar zijn toch? Verder is het trouwens zo dat het opnieuw crawlen van oude URL’s niet van je crawlbudget afgaat.

Deze URL’s worden pas bezocht nadat je belangrijkste URL’s al gecrawld zijn:

Je zou het recrawlen van oude 404 URL’s dus als iets positiefs kunnen zien. Het duidt erop dat je site in elk geval geen crawlbudget tekort komt.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

Een reactie

Gesloten voor reacties.