Meta-omschrijvingen in Google nu weer korter

Kondigde Google op 1 december 2017 zelf nog aan dat ze de meta-omschrijvingen in de zoekresultaten langer hadden gemaakt, gisteren (13 mei 2018) ontdekten enkele SEO’s dat dezelfde meta-omschrijving inmiddels weer korter is.

Screaming Frog maakte het nieuws wereldkundig, nadat twitteraar @HoubyAngel er als eerste melding van had gemaakt. 

Op de Nederlandse accounts kwamen de berichten vanochtend (14 mei) binnen. Er waren diverse screenshots gemaakt om te bewijzen dat het daadwerkelijk zo was. En dan is het altijd de vraag of Google dat dit keer wil bevestigen.

Natuurlijk is Barry Schwartz dan een van de mensen die dat vraagt. Dus vroeg hij aan Danny Sullivan direct of de meta-omschrijvingen inderdaad weer korter zijn geworden. Danny bevestigt dit, maar geeft daarbij niet veel duidelijkheid over de daadwerkelijke lengte. het blijft dus gissen hoe lang je meta-omschrijving nu weer moet zijn.

 

 

Wat daarnaast ook opvalt is het aantal SEO’s dat aangeeft dat Google de meta-omschrijving zelf ophaalt en niet de door hen ingevulde meta-omschrijvingen overneemt. Het lijkt er dus sterk op dat Google steeds meer zelf gaan bepalen wat deze vertoont als snippet in de zoekresultaten.

Vooralsnog kun je dus het beste blijven vasthouden aan de oude lengte van om en nabij de 160 leestekens. En dan maar hopen dat Google jouw meta-omschrijving ook overneemt als snippet.

The following two tabs change content below.
Avatar
Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversie-specialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gebiologeerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.