Google checkt desktop links vs mobiele links vóór de overstap naar mobile-first indexing

Zoals de meesten onder jullie al zullen weten is Google vorige maand begonnen met het wereldwijd invoeren van het mobile-first indexing proces. Sommige mensen maakten zich dan ook zorgen hoe dit zou uitpakken voor hun site met betrekking tot backlinks.

Want op sommige mobiele websites staat niet exact dezelfde inhoud als op de desktop-versie. Wat dus ook wil zeggen dat ze niet altijd exact dezelfde externe links bevatten. Zo zou Google een hoop links (naar jouw site bijvoorbeeld) ineens helemaal niet meer meetellen, simpelweg omdat andere sites die naar jou linken niet klaar zijn voor mobile-first indexing.

John Mueller van Google liet recentelijk via Twitter weten dat je je daar geen zorgen over moet maken:

Google vergelijkt de inhoud op desktop en mobiele sites vóór de overstap naar mobile-first indexing, en dus ook de links. Als deze niet genoeg overeenkomen blijft Google zeer waarschijnlijk de desktop-versie crawlen.

Meer over Google mobile-first indexing?

Als je nog niet gehoord hebt over mobile-first indexing is het tijd om er eens wat over bij te lezen. Deze update noemt men niet voor niets de meest ingrijpende wijziging de afgelopen 10 jaar bij Google.  Je leest er meer over in het artikel: Is jouw website klaar voor de Google mobile-first index?

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *