Google: De Google Algoritme Trackers hebben meestal gelijk

Gary Illyes van Google zei op BrightonSEO dat de Google Algoritme Trackers meestal gelijk hebben. In de meeste gevallen zijn de metingen dus correct. Opvallend want Google is in het verleden niet altijd even positief geweest over dit soort tools, ze zouden verkeerde signalen oppikken.

Gary heeft zelfs een keer gesuggereerd dat ze expres met de tools zouden klooien. En John Mueller suggereerde ooit dat dit soort tools eigenlijk scrapers zijn die de Algemene Servicevoorwaarden van Google overtreden. Maar blijkbaar is Google intussen van gedachte veranderd.

Hier heb je de Tweet van Greg Gifford die aanwezig was op BrightonSEO:

Wat Gary er later nog wel aan toevoegde is dat MozCast soms gek wordt door een kleine update en dat een grote update soms helemaal niet te zien is:

De tools zijn dus niet perfect maar werken over het algemeen wel goed. Dat is fijn om te weten aangezien er op deze site vaak artikels verschijnen die gebaseerd zijn op de metingen van dit soort tools.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *