Google herschrijft pagespeed algoritme voor mobiel

Gary Illyes van Google heeft op SMX Advanced gezegd dat Google momenteel bezig is met het herschrijven van haar pagespeed algoritme. Dat is nodig omdat dit algoritme van oudsher (het werd gelanceerd in 2010) alleen de snelheid van je gewone “desktop site” meet, en dus niet dat van je mobiele site.

En dat is eigenlijk best wel gek want de snelheid van je mobiele site is tegenwoordig uiteraard veel belangrijker. Hier wordt nu eindelijk wat aan gedaan.

Dit onderwerp kwam trouwens ook al aan de orde in het artikel over de Mobile-First index.

De vraag was toen of paginasnelheid uberhaubt deel zou uitmaken van de Mobile-First index bij lancering of niet.

Eerst werd gezegd dat dat niet zo zou zijn, daarna werd gezegd dat dat wel zo zou zijn en dat het pagespeed algoritme meteen ook verbeterd zou worden. En nu blijkt dat google heeft besloten om het pagespeed algoritme nu alvast te verbeteren, ver vóór de komst van de Mobile-First index.

Gary heeft ook aangegeven dat Google duidelijk en open zal communiceren met de webmasters over deze update. Hij zal dus officieel aangekondigd worden. En dit nog voor de komst van de Mobile-First Index ergens in 2018.

Heb je nog nooit gehoord van de Mobile-First index? Dan is het nu echt wel tijd om er eens wat over te lezen want deze grote update komt er aan in 2018. Je leest er meer over in het artikel: Is jouw website klaar voor de Google mobile-first index?

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.