Google wil niet dat webmasters weten welke backlinks genegeerd worden om linkspam tegen te gaan

Zoals de meeste SEO specialisten weten kan je in de Google Search Console kijken welke sites naar jouw site linken. Je ziet er alle soorten links door elkaar, follow, nofollow, enz..

Google wilt niet dat webmasters weten welke backlinks genegeerd worden om linkspam tegen te gaanJe ziet er ook de links die niet eens meetellen voor je ranking omdat ze uitgesloten worden door een link-algoritme zoals bijvoorbeeld Google Penguin.

Kortom, je kunt er dus niet zien welke links goed zijn en welke links ‘slecht’. Want in de interface krijg je ook niet de mogelijkheid om te filteren op het soort link.

De reden daarvoor is dat dit de activiteiten van linkspammers zou kunnen bevorderen volgens Gary Illyes op Twitter. Het zou ze de nodige tools verschaffen om bijvoorbeeld algoritmes zoals Google Penguin te omzeilen.

Hij voegde er trouwens meteen aan toe dat ze dus ook niet van plan zijn ooit dit soort filters in te bouwen. Jammer hoor, want het zou wel handig zijn.

Lees mee op Twitter:

Er zijn echter wel andere partijen die dit soort dingen aanbieden. Er bestaan zelfs tools die proberen te achterhalen of links wel of niet meegeteld worden door de Google algoritmes. Alleen weet niemand zeker of die wel werken, want ze zijn niet van Google.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *