Kwartalen verwijderd van lancering Mobile-First Index

Het is al langer bekend dat de lancering van de Mobile-First index niet voor vandaag of morgen zal zijn. We weten ook dat de lancering niet meer in 2017 zal plaatsvinden maar waarschijnlijk ergens in 2018.

Maar recentelijk liet Gary Illyes van Google op SMX Advanced weten dat we sowieso nog meerdere kwartalen verwijderd zijn van de lancering.

Een tijd geleden werd ook al bekend, is dat de lancering waarschijnlijk niet in één keer zal plaatsvinden, maar in “Batches”.

google mobile first index

Dat wilt dus zeggen dat niet alle sites in één keer afhankelijk zullen worden van hun mobiele site om te ranken.

Sommige sites zullen nog steeds gerankt worden op basis van de inhoud op de desktop versie.

Je leest er meer over in het artikel: Google gaat Mobile-First Index stapsgewijs invoeren voor bepaalde groepen websites

Meer weten over de Google mobile-first index?

Als je nog niets gehoord hebt over de Mobile-First index is het hoog tijd dat je hiernaar gaat kijken. Want deze update noemt men niet voor niets de meest ingrijpende wijziging bij Google de afgelopen 10 jaar. Je leest meer over de Mobile-First Index in het artikel: Is jouw website klaar voor de Google mobile-first index?

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.