Google Updates September 2017

Google Updates September 2017In de maand september 2017 zijn er flinke fluctuaties gemeten door SEOradar.nl én door de grotere internationale Google Algoritme Trackers zoals Mozcast, Algoroo, SEMrush Sensor, Accuranker enz..

De eerste tekenen dat er een Google Update in de lucht hing waren al te zien rond 11 september 2017, die dag kleurde SEOradar.nl oranjerood.

Ik schreef er toen ook een kort artikel over omdat ik vermoedde dat er een serieuze Google Update zou gaan komen. En dat vermoeden bleek ook te kloppen want iets minder dan een week later rond 16 September begonnen de trackers flinke fluctuaties te registreren met hoge pieken rond de 21ste en de 27ste September:

Google algoritme fluctuaties september 2017

Wat opvalt is het feit dat de fluctuaties vooral te zien zijn in de statistieken van de nationaal gerichte zoekopdrachten. Als je gaat kijken naar de lokaal gerichte zoekopdrachten dan zie je aanzienlijk minder activiteit.

Google zelf is zoals gewoonlijk onbereikbaar voor commentaar over Google Updates maar liet recentelijk wel weten dat de Google Algoritme Trackers meestal gelijk hebben. Opvallend want Google was in het verleden altijd vrij negatief over dit soort tools, ze zouden de verkeerde signalen oppikken.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.