Naamloze Google Update tussen 8 en 14 oktober 2017

Na een zeer onrustige maand september belooft oktober ook een drukke maand te worden op het gebied van Google Updates. Barry Schwartz schreef over een Google Update rond 7 en 9 oktober. Deze fluctuaties zijn ook zichtbaar in Nederland op SEOradar.nl maar dan op en 8ste en 10de oktober.

Vooral als je gaat kijken naar de nationaal gerichte zoekopdrachten zie je flinke fluctuaties:

Google fluctuaties 8 en 10 oktober 2017
Fluctuaties voor nationaal gerichte zoekopdrachten op 8 en 10 oktober 2017 via SEOradar.nl

En daarna was het nog niet afgelopen, de 13de en 14de waren ook niet rustig, maar helaas heeft SEOradar.nl dat niet kunnen meten omdat het systeem gestopt is met werken op 10 oktober 2017.

Aangezien ik de tool zelf heb gemaakt kan ik ook op niemand terugvallen als er iets mis gaat en moet ik het zelf uitzoeken.  Dat is (op den duur) gelukt. De metingen zijn weer hervat sinds 16 oktober 2017. Dat wilt zeggen dat we bijna een week aan data missen.

Maar ik kan de missende periode wel aanvullen met de statistieken van Accuranker:

Google fluctuaties 8 tot 16 oktober 2017 via Accuranker
Google fluctuaties in Nederland van 8 tot 16 oktober 2017 via Accuranker

Verder zijn er de afgelopen dagen ook flinke fluctuaties gemeten specifiek voor zoekopdrachten op mobiele apparaten. Je leest er meer over in het artikel: Google Update voor mobiel of mobile-first index test?

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.